Mezun

6000+

Öğrenci

Her Gün

9.00 - 18.00

Bizi Arayın

 

Maya Atölyesi

3d Maya Atölyesi   Süre: 90 saat

Maya Karakter Modelleme ve Animasyon

Autodesk firmasının dünyaca ünlü 3 Boyutlu Modelleme ve Animasyon programı olan Maya’nın, kullanıcı arabirimini, güçlü modelleme araçlarını ve gelişmiş animasyon tekniklerini, en iyi şekilde öğretmeyi hedefleyen ders içeriği ve uygulamalı projeleriyle eğitim vermekteyiz.  Bu sayede, Autodesk Maya Programı ile yeni tanışan ya da daha önce farklı 3D Modelleme programları kullanmış olan kişilerin projelerini ve hayallerini hayata geçirmelerini sağlamaktayız.

Eğitmenimiz Animator Alican SAYGIN 2017

https://vimeo.com/244103364

Türkiye’de bir benzeri olmayan ve Dünya standartlarındaki eğitim metodumuz, yaptıkları çalışmaları tüm Dünya’da tanınmış olan eğitmenlerimiz ile 128 saat süresince alacağınız eğitim programımız “Gör ve Uygula” prensibini temel alarak,  her ders sonunda bir “proje” bitirmenizi sağlar. Böylece, Autodesk Maya Programının gelişmiş modelleme, animasyon ve render araçlarına hakim olurken aynı zamanda sektör genelindeki çalışma prensibi olan ‘prodüksiyon ekibi’ kavramına alışır ve ‘grup çalışmasını’ önceden tecrübe etmiş olursunuz.

Autodesk Maya Karakter Modelleme

Tarihler

Eğitim Programımız Sonunda Neler Yapabileceksiniz?

Maya Kursu

·     Autodesk Maya Programının ara yüzüne tam hâkimiyet.

·     Modelleme çeşitleri ve teknikleri (nurbs ile dış yüzey oluşturarak, polygon ile örerek yada ekleme yaparak, deformasyon ile modelleme, subdiv ile detaylandırma vb.)

·     İleri Seviye Organik modelleme ( Kendi yüzünüz, insan vücudu, çizgi film karakteri, gerçekçi hayvan modelleri, fantastik karakterler, yaratık, bina, iç ve dış mekân vb.)

·     Kaplama, renklendirme ve dokulandırma (texturing teknikleri)(cam, metal, ahşap, plastik yüzeyler oluşturma, insan teni yapmak, kirli-paslı yüzeyler, photoshop ile desen oluşturma vb.)

·     Autodesk Maya Programını diğer programlardan ayıran en büyük özelliklerinden biri olan “paint effects” ile hazır modeller kullanarak sahne oluşturmak, objelerin hazır animasyonlarıyla hareket oluşturmak ve büyük sahneleri kısa sürede hazırlama teknikleri.

·     2 ve 4 ayaklı karakter iskelet sistemi oluşturma ve daha önceden modellenmiş olan karakterlere uygulanması ( modellenmiş karakterlerin anatomisine uygun iskelet sistemi yapma ve yerleştirme, ik handle aracı ile eklem yapılması ve hareket anatomisinin ayarlanması, eklem yerlerinin deri ile doğru etkileşmesini sağlamak için ağırlık boyama sistemi ile düzeltilmesi vb.)

·     İskelet Sistemi oluşturulmuş karakterlere hareket verilmesi (Animasyon teknikleri, iskelet sistemi hazır karakterleri yürüme, koşma, yüzme, paten yapma, dans etme vb hareketleri rigging tekniği ile yapmak, deformasyon animasyon tekniği ile konuşma, mimik, salınım, dalgalanma vb. hareketleri yaptırmak-blend shape-)

·     Işıklandırma ve Gölgelendirme Teknikleri (ışığın cam yüzeyde kırılması-refraction-, yansımalar-reflection-, yüzeylerdeki parlamalar-specular-, cam yüzeylerin bıraktığı gölgeler-caustic-, genel ortam aydınlatması-global illumination-, gerçekçi güneş ve gökyüzü yaratmak, tam ve yarı gölgeli alanlar, objelerin ışık geçirgenliği-raytrace-, sis yapımı ve renklendirmesi, ışık huzmeleri yapımı -volumetric ışıklar- vb.)

·     Bitmiş animasyon ve modellerin, Maya Software render motoru ile gerçekçi ya da çizgi film tarzında renderlarını almak.

·     Bitirme projesi ve ders genelinde King Kong, Yüzüklerin Efendisi, X-Men, Örümcek Adam gibi filmlerin kamera arkası izlenerek ve sınıf uygulamaları yapılarak benzer sahnelerin ve görsel efektlerin oluşturulması, bu sayede Pixar, Dreamworks, Digital Domain, LucasArts gibi sektör devlerinin kullandığı tekniklerin –pipeline- larını uygulamalı öğrenerek proje yapmak.

Müfredatı Okumayı Unutmayın!

3d Eğitim

Autodesk Maya oldukça güçlü 3 Boyutlu tasarım, görsel sunum ve animasyon programıdır. Karakter animasyonlarında sıklıkla kullanılmaktadır. Autodesk Maya Karakter Modelleme ve Animasyon

3d Eğitim

Autodesk Maya Karakter Modelleme ve Animasyon 3D Eğitim Kursu

Süre: 90 saat

Autodesk firmasının dünyaca ünlü 3 Boyutlu Modelleme ve Animasyon programı olan Autodesk Maya’nın, kullanıcı arabirimini, güçlü modelleme araçlarını ve gelişmiş animasyon tekniklerini, en iyi şekilde öğretmeyi hedefleyen ders içeriği ve uygulamalı projeleriyle eğitim vermekteyiz.  Bu sayede, Autodesk Maya Programı ile yeni tanışan ya da daha önce farklı 3D Modelleme programları kullanmış olan kişilerin projelerini ve hayallerini hayata geçirmelerini sağlamaktayız.

Autodesk Maya

Türkiye’de bir benzeri olmayan ve Dünya standartlarındaki eğitim metodumuz, yaptıkları çalışmaları tüm Dünya’da tanınmış olan eğitmenlerimiz ile 90 saat süresince alacağınız eğitim programımız “Gör ve Uygula” prensibini  sağlar. Böylece, Autodesk Maya Programının gelişmiş modelleme, animasyon ve render araçlarına hakim olurken aynı zamanda sektör genelindeki çalışma prensibi olan ‘prodüksiyon ekibi’ kavramına alışır ve ‘grup çalışmasını’ önceden tecrübe etmiş olursunuz.

Eğitim Programımız Sonunda Neler Yapabileceksiniz?

  • Autodesk Maya Programının ara yüzüne tam hâkimiyet.
  • Modelleme çeşitleri ve teknikleri (nurbs ile dış yüzey oluşturarak, polygon ile örerek yada ekleme yaparak, deformasyon ile modelleme, subdiv ile detaylandırma vb.)
  • İleri Seviye Organik modelleme ( Kendi yüzünüz, insan vücudu, çizgi film karakteri, gerçekçi hayvan modelleri, fantastik karakterler, yaratık, bina, iç ve dış mekân vb.)
  • Kaplama, renklendirme ve dokulandırma (texturing teknikleri)(cam, metal, ahşap, plastik yüzeyler oluşturma, insan teni yapmak, kirli-paslı yüzeyler, photoshop ile desen oluşturma vb.)
  • 2 ve 4 ayaklı karakter iskelet sistemi oluşturma ve daha önceden modellenmiş olan karakterlere uygulanması ( modellenmiş karakterlerin anatomisine uygun iskelet sistemi yapma ve yerleştirme, ik handle aracı ile eklem yapılması ve hareket anatomisinin ayarlanması, eklem yerlerinin deri ile doğru etkileşmesini sağlamak için ağırlık boyama sistemi ile düzeltilmesi vb.)
  • Walk Cycle, top ziplatmak vb. temel animasyon bilgilerinin verilmesi.
  • Işıklandırma ve Gölgelendirme Teknikleri (ışığın cam yüzeyde kırılması-refraction-, yansımalar-reflection-, yüzeylerdeki parlamalar-specular-,  gerçekçi güneş ve gökyüzü yaratmak, tam ve yarı gölgeli alanlar, objelerin ışık geçirgenliği-raytrace-, sis yapımı ve renklendirmesi, ışık huzmeleri yapımı -volumetric ışıklar- vb.)
  •  Bitmiş animasyon ve modellerin, Maya Software render motoru ile gerçekçi ya da çizgi film tarzında renderlarını almak.

http://www.autodesk.com/ 3d Eğitim

Autodesk Maya Karakter Modelleme ve Animasyon

Autodesk Maya Karakter Modelleme ve Animasyon 3D Eğitim Kursu

Autodesk Maya Ders Programı

 

ALİCAN SAYGIN. SENİOR TEKNİK ARTİST.

1- Maya’yı tanıyalım.
2- Neden Maya ? Diğer programlardan güçlü ve zayıf yanları.
3- MAYA ile neler yapılabilir ?

 

GİRİŞ.

1- Maya kullanıcı arayüzünü tanıyalım.
2- Basit primitiv objeler oluşturalım.
3- NURBS ile Poligonal objelerin farkını kavrayalım.
4- Basit NURBS eğriler oluşturalım.

 

MODELLEME

1- NURBS eğrilerini 3D objelere çevirelim.
2- NURBS objeleri poligonlara çevirelim.
3- MAYA’da objelerin komponentlerini bozalım.
4- Basit poligonal modelleme tekniklerini anlayalım.
5- Maya’nın evren aksislerini tanıyalım.

MODELLEME İLERİ SEVİYE.

1- Daha detaylı poligonal modelleme araçlarını tanıyalım.
2- Modellediğimiz obje için basit kaplamalar yazalım.
3- UV nedir ? Nasıl kullanılır ? Ne işimize yarar?
4- Organik model ile katı modelin farklarını anlayalım.
5- İlk organik modelimizi yapalım.
6- Karakter modelleyelim. Modellerken kullanacağımız araç ve yöntemlerde neleri baz almalıyız ?
7- Surat modellerken neleri baz almalıyız ?
8- Hazırladığımız modeli, diğer 3Boyutlu programlarda çalışabilecek şekilde dışarı aktarmayı öğrenelim.

RİGGİNG

1- Lokal ve genel eksenleri tanıyalım.
2- Constraintleri öğrenelim.
3- Child Parent ve Maya’nın Outliner sistemini öğrenelim. Basit bir nesne hiyerarşisi oluşturalım.
4- Node Editor’u öğrenelim.
5- Connection Editor’u öğrenelim.
6- Expression Editor’de basitçe kodlar yazalım.
7- Karaktere kemik çizelim, kemik çizilirken nelere dikkat edilir bunları öğrenelim.
8- Çizdiğimiz kemikleri NURBS eğriler ile kontrol etmeyi öğrenelim.
9- BlendShape ile surat rigi yapalım.
10- Maya’nın Muscle sistemini inceleyelim.
11- Yaptığımız rigi, diğer 3Boyutlu programlarda çalışabilecek şekilde dışarı aktaralım.

ANİMASYON

1- Animasyonun 12 prensibini inceleyelim.
2- Bir top sektirme animasyonu yapalım.
3- Bir parkur animasyonu yapalım.
4- İki ayaklı yürüme animasyonu yapalım.
5- Bir dört ayaklı yürüme animasyonu yapalım.

https://vimeo.com/221780747

GÖRSEL EFEKT
1- Maya’nın Dynamic Solver’ını tanıyalım. Field’ları kullanalım.
2- Maya’nın Nucleus Solver’ını tanıyalım.
3- Nucleus Particles sistemini tanıyalım. Parçacık oluşturup, parçacıklara kendi yazdığımız özellikleri girelim.
4- Nucleus Cloth sistemi ile Maya’nın kumaş sistemini tanıyalım. Kumaş sistemi ile bir bayrak, perde ve araba kazası yapalım.
5- Maya’nın Fluid sistemini tanıyalım. Fluid sistemi ile duman, patlama ve akışkan sıvı yapalım.
6- Maya’nın Bifrost Liquid sistemini tanıyalım. Bifrost ile bir tsunami sahnesi oluşturalım.
7- İnternetten ücretsiz yayınlanan “Maya Hot Ocean Deformer” ı kendi Maya programımıza yükleyelim. Plug-in’ler hakkında bilgi sahibi olalım.

 

RENDERING

1- Mental Ray render sistemini tanıyalım.
2- mia_material_X shader ile kendi materyallerimizi yazalım.
3- Maya’nın kendi ışık sistemini Mental Ray için entegre edelim.
4- Turtle render sistemini tanıyalım.
5- Arnold render sistemini tanıyalım. (Versiyon farkı olduğu için, bazı öğrencilerimize alternatif olarak Arnold render sistemi gösterilmektedir.)
6- Render ayarları nasıldır, hangi özellik ne işe yarar öğrenelim.
7- Batch render alalım.
8- Pass renderları görelim.

SCRİPTİNG
1- MEL yazılım dilini öğrenelim.
2- MEL ile basitçe komutlar yazalım.
3- MEL ile UI oluşturalım.
ALTERNATİF
1-Python yazılım dilini öğrenelim
2- Python ile basitçe komutlar yazalım.
3- Python ile bir UI oluşturalım.

 

 

 

 

 

Öğrenci Animasyon Çalışmalarından Örnekler

Maya Kursu

Autodesk Maya maya kursu

Maya Kursu Karakter Modelleme Kemik Yapısı oluşturup Animasyon Haline getirerek Rig leriyle beraber bir çok objeyi 3d modelleri hareketlendirebilirsiniz.

Maya Kursu İstanbul

 

Başvuru Formu

Çalışma Saatleri

  • Pazartesi 9 - 18
  • Salı 9 - 18
  • Çarşamba 9 - 18
  • Perşembe 9 - 18
  • Cuma 9 - 18
  • Cumartesi 9 - 18
  • Pazar 9 - 18
Telif Koruma

Sohbeti Aç
1
Yardıma ihtiyacınız var mı?
Merhaba,
Size yardımcı olmak için buradayız!